Saturday, 24 September 2011

ucapan hari raya yang tak boleh blah

sir lum mud hurry rare year ideal fit tree mooly year
mar half zar hair bar teen
too loose eel class diary saw year 


bapak gedik . macam ni pon adaa 

Saturday, 17 September 2011

out of service

assalamualaikum dunia blog :)

lamanyaaaaaaa tak update bende nih .
act , takda topic menarik .
but tadi aku dapat panggilan khas . terkezut bila tengok number ni naik . 

00962775219340

apa punya panjang number telifon ni kan HAHAHA , ni 3 hari duk hafal pon tak ingat ni .
rupa-rupanya call ni dari Jordan , 
sahabat gua , Mohd Amiruddin Asyraf telah selamat sampai di Jordan untuk meneruskan perjuanganya di sana 
terharu lah jugak kan dapat panggilan dari sana , ingtkan dah lupa sahabat2 di Malaysia yang hina dina ni . 
cewahh ahahaha . so keep it up , teruskan perjuangan anda :) 

sebenarnya tak kisah la dimana kita menuntu ilmu pon, asalkan kita ikhlas dan ilmu itu diberkati oleh Allah .
so yang berada di luar2 negara sana , semoga berjaya dan dapat mengharumkan nama Malaysia *promote sempena Hari Malaysia HAHAAHA


Barang siapa berjalan untuk menuntut ilmu maka Allah akan memudahkan baginya jalan ke syorga. (HR. Muslim).

Kelebihan seorang alim (ilmuwan) terhadap seorang ‘abid (ahli ibadah) ibarat bulan purnama terhadap seluruh bintang. (HR. Abu Dawud )


paling penting ikhlaskan niat , menuntut ilmu untuk mencari keredaan Allah S.W.T 
sekian wassalam

*takda modalllllll doooooo HAHAHHAHAA

Saturday, 3 September 2011

silaturahim dierat , duit raya tak dapat ^^

assalamualaikum dunia blog :)

firstly i want to wish all of you , selamat hari raya eidul fitri , maafkan segala salah silap patik wahai tuan hambe yang cantik rupawan , HAHAHA . hari raya ke5 baru sempat nak update blog ni, sumpah busy memanjang raya tahun ni . p/s, aku ponteng sekolah esok , tolong jangan bising2 . hahahaha alasan yang paling munasabah ialah 

" cikgu , jalan jammed . kereta berhimpit2 , sorry lah datang lewat "

HAHAHA . padahal dekat je pon dengan hostel kan rumah aku , takpe lah memang rasa nak makan pelempang buka sekolah ni . so , amacam raya korang ? seronok ke tak seronok ? tak kisah la seronok ke tak seronok , yang penting sedikit sebanyak kita dapat mengeratkan hubungan silaturahim antara satu sama lain kan? yang tak pernah kenal pon jadik kenal bila time raya ni , ziarah menziarahi , maaf bermaafan , sapa tak suka raya kan .

pagi raya pertama , takde lah meriah sangat macam tahun lepas , sebab tak semua adik beradik aku balik beraya kat dungun tahun ni . abang aku yang second , abang lim raya kat kampung bini dia tahun ni , same lah dengan kak ya , raya dekat rumah mertua juga . adab lah bila dah berumah tangga ni kan , kene ada sifat bertolak ansur . cewahh dah macam aku ni dah kawin HAHAHA


 umi ku sayang :)

 I LOVE MY PARENTS



dua orang tak cukup 

bersama family abg ting

umi masak nasi mandyy . fulaaamakk memang power . suma cakap sedap . aku je tak cakap sedap , sebab aku cakap perfect . memang best hehehe . ada lauk kambing lauk ayam . rugi lah sapa tak datang rumah aku raya pertama . satu lagi , dekat rumah aku ada tiga jenis kuih Cornflakes . cornflakes coklat dengan cornflakes maduu . tapi kebanyakanya aku je yang makan . haahaha .


 tetamu2 yang menjamu selera





raya tahun ni kerje aku takde mende lain , asyik amik gamba je . hahaha . malam raya pertama tu ada BBQ , malam raya kedua pon ada BBQ , memang perut penuh dengan karbon2 BBQ tu , hahaha , tak elok sangat sebenarnya BBQ ni , sebab yang hangit2 tu sebenarnya tak baik untuk kesihatan . aku amik fakta ni dari seorang pesakit kanser, tak tahu lah betul ke tak kan. korang belajar science , korang kaji sendiri lah . tapi BBQ malam kedua dekat Pengadang Baru tu memang best . KAMBING PUSING  kot ,korang ada ? hahaha . puas hati makan malam ni , balik terus krohhhhh . 





ni gambar bbq malam raya kedua 










siblings :)


  aku adikmu dan engkau abang - Hujan



ni je lah cerita raya aku , malas nak cerita satu2 , bukanya ada orang baca , hahahaha . TAPI dalam kegembiraan kita semua beraya di Malaysia ini , kita digemparkan dengan satu berita buruk . seorang jurukamera dari BERNAMA TV telah mati ditembak , dalam misi di Somalia KP 1M . sungguh kesian dekat keluarga beliau kan , kematian yang memang tak disangka2 , semoga keluarga Allahyarham tabah dan redha dengan apa musibah yang melanda . takziah untuk mereka 

Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor

semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang Soleh
AL-FATIHAH