Thursday, 8 December 2011

Wednesday, 7 December 2011

HIJRAH satu permulaan

asslamualaikum dunia blog :)

sekian lama menyepi , aku rasa macam bersalah pulak , kerana tak menjalankan tanggungjawab aku sebagai seorang blogger dengan sebaik-baiknya . hahaa . actually tiap kali aku buka lappy ni jari jemari ni gatal2 je nak buat post baru , tapi ada saje halangan2 yang menghalang aku untuk berbuat demikian . maaflah wahai encik blog, semoga post ini dapat mengubat kedukaan dihati encik sob3.

sebenarnya aku pon takda topic nak dimasukkan dalam post ni , sekadar menyambung riwayat hayat hidup blog sunyi sepi ni . haha . tapi aku ada satu berita sedih nak berkongsi dengan korang . dengan rasminya aku nak mengumukan bahawa AKU FAILED JPJ TEST . tak dapat lagi laaa nak merasa menyentuh dan memegang lesen bernama PI (P) percubaan kereta . HAHAHA . kenapa aku suka ni , aku patut sedih ,yes memang aku sedih . berapa lama aku berlatih tup2 failed . dah la kesalahan mandatori yang aku buat tu .



pagi tu , "kedeboran" atau kenervesan aku mmg membuak2 . memang tak tahu nak cakap , mase nk tunggu giliran buat ujian kat litar tu , lutut aku dah terketar2 macam orang nak akad nikah dah . hahaha . tapi bila time aku masuk kereta kancil buruk tu , hilang la sikit nerves tu kan , so aku lepas ujian di litar dengan gilang gemilangnya . then ujian ke dua ialah ujian jalanraya . ni yang aku failed . aku malas nak cerita kat mana aku failed sbb mmg aku taknak cerita sebab aku memang dah failed . waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . aku kene terima hakikat aku masih tak layak nak drive . sob3 . umi cakap " takpe , cuba lagi lepas ni " hahaha . kata2 semangat yang pendek tapi padat . menusuk hati jiwa dan raga . insyallah aku akan dapatkan juga lesen P tu . insyallah . korang doakan aku ye .



setakat tu jelah coretan aku , memang busy skarang ni . topic pon kurang . hahaha . sempena bulan muharam yang mulia ini , marilah kita sama2 muhasabah diri kita , banyak mana dosa yang kita buat tahun lepas , dan nak ke kita tambah dosa lagi tahun ni ? semoga tahun ni lebih baik dari tahun lepas kan . Amin . hihihi . selamat malam . assalamualaikum